5 НАЧИНА КАК ДА ИЗВЛЕЧЕТЕ МАСКИМУМА ОТ ВАШАТА ПЪТЕКА ЗА БЯГАНЕ

Бягащите пътеки са най -популярният тренировъчен уред за домашен фитнес. Те често се използват в здравните центрове за сърдечно-съдова тренировка. Много трениращи се отказват да използват бягащата пътека, защото се нараняват или не изгарят толкова калории, колкото казва машината. Ето пет начина как да извлечете максимума от пътеката за бягане независимо дали сте напреднал  или начинаещ във фитнеса.

1. КОМБИНИРАЙ

Мускулите се адаптират при еднообразните упражнения, така че провеждането на тренировка с едни и същи упражнения вероятно ще спре да дава резултати след няколко седмици. Внасянето на малко разнообразие в тренировката с пътека за бягане е чудесен начин да промените вашите упражнения и да намалите скуката.

Скорост – темпото, което вървите или бягате, влияе директно върху калориите, изгорени от тялото ви.

Наклон – увеличаването на наклона кара тялото ви да работи по -усилено, също като ходене нагоре.

Време – променяйки времето прекарано на бягащата пътека, помага на мускулите ви да не свикват и увеличава мускулната памет.

 

2. ДОБАВЕТЕ ТЕЖЕСТИ

Добавянето на тежести принуждава тялото да работи по -усилено и увеличава количеството изгорени калории, поради това тежките хора са склонни да изгарят повече калории, отколкото по -леките хора, когато тренират. С всеки свален килограм става по -трудно да се отслабне, когато трениращият се доближи до целта си. Носенето на жилетка с тежести е безопасен начин да добавите тегло към тялото и да направите тренировката по -трудна. Тежестта се разпределя равномерно при жилетката, така че няма да повлияе на крачката на трениращия или да ги извади от равновесие. Могат да се използват и тежести за ръце, но могат да добавят стрес към ставите на ръцете. Поддържането на тежестите близо до тялото е добър начин да намалите този стрес до минимум.

 

 

3. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ МАШИНАТА ДА СВЪРШИ ВСИЧКАТА РАБОТА

При ходене или бягане на пътеката за бягане е лесно да се хванете за дръжките на машината с ръце, вместо да ги размахвате, но трениращите изгарят калории много по -ефективно, когато използват цялото си тяло, когато тренират. Някои хора държат тежести в ръцете си, за да им напомнят да не държат машината. Други хора поставят ръце на бедрата или отстрани. Това подпомага добрата стойка, която е от съществено значение за тялото да работи ефективно при изгаряне на калории и да избегне наранявания.

 

Хората, които тичат на домашна бягаща пътека, трябва да поддържат къси крачки, така че коланът да не върши работата по извеждането на краката напред. Използването на метроном може да бъде много ефективно при определяне на ритъм за вашите стъпки. Голям процент от трениращите задават твърде бавно темпото си на бягане или ходене на бягащата пътека и не увеличават пулса си достатъчно, за да изгарят ефективно калориите.

 

4. БЪДЕТЕ ПОСТОЯННИ

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията, здравите възрастни трябва да спортуват поне пет дни седмично, за минимум 30 минути всеки ден. Това упражнение не е задължително да е на бягащата пътека, но тренирането на бягаща пътека е удобно за много хора, защото са свикнали да ходят или бягат и могат да го правят, докато гледат телевизия или слушат музика. Около 33% от възрастните американци не тренират през свободното си време. Всеки трябва да намери подходяща рутина за упражнения и да се придържа към нея. Променяйки вашата тренировка всяка седмица или две помага на тялото да влезе в рутина на упражнения, като същевременно намалява скуката, която често се случва с упражненията. Присъединяването към приятел у дома или във фитнеса е чудесен начин да поддържате мотивация.

 

5. РАЗГРЯВАЙТЕ И РАЗПУСКАЙТЕ

Травмите и болката често са причинени от неразтягане преди и след тренировка. Много трениращи разгряват като ходят в продължение на пет минути, така че мускулите им да са топли, когато се разтягат. Спирането на всеки десет минути за разтягане е добра практика за хора, които са по -възрастни или имат мускулни проблеми. Разтягането поддържа мускулите гъвкави и им помага да работят правилно. Разпускането след тренировка също е толкова важно, колкото и загряването.

 

Трениращите, които се контузят и не могат да тренират, докато тялото им не се излекува напълно и трябва да посетят лекар за съвет за избягване на по -нататъшни наранявания. Много хора, които са се контузили по време на тренировка имат проблеми с мотивацията да започнат да тренират отново и може никога да не започнат отново.

СЛУШАНЕ НА МУЗИКА

Слушането на музика или гледането на видеоклипове по време на тренировка може да помогне за облекчаване на скуката и да направи всяка тренировка по -ефективна. Изследователи от университета Елон в Северна Каролина установяват, че бегачите, които гледат видеоклипове или слушат музика, са склонни да бягат по -бързо и да изгарят повече калории, отколкото хората, които бягат без да разсейват. Слушането на ритмична музика е чудесно, за да вкарате хората в настроение за упражнения и да ги насърчите да поддържат бързите темпове на музиката. Повечето трениращи са мотивирани да бягат, докато стигнат до края на определена песен или видео, независимо колко време отнема.

 

Всеки иска да изгори възможно най -много калории, когато тренира. Избягването на наранявания и отслабването е важно за поддържане на мотивацията на трениращия поне пет дни седмично.

Loading RSS Feed

You may also like...