ТРЕНИРОВКИ НА БЯГАЩА ПЪТЕКА

ТРЕНИРОВКИ НА БЯГАЩА ПЪТЕКА

Тренировки на бягаща пътека за скорост, сила, изгаряне на мазнини и преодоляване на наклони

Превърнете скучната рутина във вълнуваща част от тренировки на бягаща пътека  !

Когато кажем бягаща пътека, веднага ли си представяте монотонно и скучно взиране в стената, докато се подрусквате и потите, опитвайки се да дадете всичко от себе си?

Ние от екипа на ЛИДЕРФИТНЕС ви разбираме прекрасно! 

Пейзажът е монотонен, няма свеж въздух, а и липсата на слънчева светлина не е от никаква помощ, още по-малко ако всеки път прилагате една и съща тренировка, монотонността е убийствена.

Но тук е и уловката: с правилния план, тренировките на бягащи пътеки могат да предложат необходимото разнообразие и дори прилив на мотивация и енергия – без значение по кое време на годината, но по-специално, когато погледнем към смразяващия зимен сезон.

Човек може да си зададе въпроса дали тренировките на бягаща пътека са добри за него?

Разбира се ,че са добри, но нека попитаме шампиона на Бостънският маратон през 1985 , Лиса Райсенберг (и майката на настоящия ТОП колежански бегач на САЩ – Кейти Райсенберг).

Райсенберг се заклева в тренировките на пътеката, тъй като те не само са и помогнали да пребори дългите Мичигански зими, а и са били главен фактор за добрата и форма в началото на сезона.

Или ако трябва да го кажем с нейни думи – “Старата ми пътека издържа 14 години, два брака и четири местения!”.

Тя специфично кредитира своето успешно ползване на пътеката на Интервални тренировки, като този тип тренировка, спрямо науката, подпомагат метаболизма и увеличат драстично силата, и скоростта.

Бягащи пътеки: или ги обичаш, или ги мразиш ?

Или дали е точно така?

Нещо повече, бягащите пътеки ви позволяват буквално да видите как напредвате.

„За хората, които обичат да измерват успеха си с цифри, това е голям мотиватор.“

Има и фактор за контрол: пътеките ви позволяват да тренирате с постоянно темпо (което трудно се постига на открито)

Те също не изискват навигиране покрай дупки, паднали клони и други хлъзгави повърхности, а  и се създава по-малко напрежение върху ставите, сравнено с асфалтови или бетонни повърхности.

Бягащите пътеки в този смисъл са далеч по-безопасен метод за тренировка за тези, които искат да си мечтаят докато бягат или просто да се вглъбят в себе си след натоварена седмица, слушайки музика.

[Най-добре е треньор да разгърне пълния ви потенциал с персонализирани тренировки, с доказани резултати.]

“Музиката е способна да направи бягането, не просто тренировка ,а и удоволствие.

За целта ви трябва музика, която има приятен ритъм, с който можете да се свържете.

„Музиката със 160 до 180 удара в минута ще ви помогне да поддържате приятен плавен ритъм.“

Колко минути трябва да продължи тренировката?

Едно от най-големите оплаквания, разбира се, е скуката.

За да я държи настрана , Райсенберг предлага да оставите супер дългите интервали за  навън, в полза на по-кратки, програмирани сесии, два или три пъти седмично.

Нашите тела се адаптират бързо към новите рутини,  така че не забравяйте да прекарате поне част от тренировката си, предизвиквайки себе си с нова настройка за скорост или наклон.

Можете също така да завъртите машината си пред телевизора.

Стига да провеждате тренировка със стабилно и леко да умерено темпо, а не с изтощителни интервали, правейки невъзможно да разделите вниманието си между безопасността и любимото шоу.

Повечето телевизионни епизоди удобно траят от 30 минути до час, в зависимост от жанра, който гледате, така че те създават перфектното извинение да съчетаете полезното с приятното.

Плюс това, съвременната техника правят по-лесно от всякога да останете мотивирани:

Повечето пътеки за бягане предлагат сензорни екрани, с вградени приложения за проследяване на фитнес параметри, и дори настройки, които ви позволяват да имитирате стръмни хълмове (с цели 15 процента наклон) и драстични спускания (до 3 процента).

Някои машини дори се синхронизират с мобилни приложения, които ви позволяват достъп до програми за симулиране на реалистичен терен!

Перфектата тренировка се подпомага от перфектният фитнес уред !

В сайта на Leaderfitness можете да намерите изгодни оферти за уреди и аксесоари за вашите фитнес приключения!

Loading RSS Feed